onsdag den 13. maj 2009

Bellize, sol og roede arme

SAA begynder den rigtige rejse.
Vi kom til Belize mandag og blev modtaget af lufthavnspersonale med masker paa, og vi skulle skrive under paa, at vi ikke havde hverken feber eller snue eller fejlede noget andet influenza-agtigt. Det er foerste gang, vi har maerket noget til pandemihysteriet.

Men det gik smertefrit nok, og vi kom til Belize City, hvor vi fandt ud af, at vores hotel ligger pa en oe, Caye Caulker, laaangt fra Belize City, saa vi hoppede i en Water Taxi og fik mildest talt ondt i roeven af at hoppe hen over boelgerne i 45 minutter.


I gaar slappede vi bare af og badede for foerste gang paa turen. Og saa begik vi den stoerste fejl hidtil: Vi tog kun solcreme i ansigtet. Ja. MEGA dumt! Det ved vi nu. Personligt er jeg skoldroed over cirka hele kroppen, saa i dag har jeg pakket mig ind i lange bukser og en langaermet bluse - og et ordentligt lag solcreme. Det bliver varmt, men det er nok det bedste, jeg kan goere for min stakkels hud lige nu.

Anyhow, saa er her bare smukt og dejligt og totalt tropisk. Paa gaderne haenger skaeve maend med store klumper af dreadlocks. "You want smoke?", spoerger de. De er i det hele taget meget hjaelpsomme og spoerger, hvor vi skal hen, eller hvad vi leder efter.

I gaar aftes laa vi i hver sin haengekoeje ved stranden og spiste banankage, mens vi kiggede paa stjerner. Klokken 9 om aftenen er som total moerk nat.

Om lidt tager vi med Water Taxien tilbage til Belize City, saa vi kan komme videre syd paa. Vi vil gerne ned til Cockscomb Basin Wildlife Santuary for at se lidt vild natur og forhaabentlig en jaguar eller to.

Dykkercertifikatet maa vente lidt. Soeren har hoert om et sted i Honduras, der skulle vaere rigtig godt.

Naa, nu maa vi hellere se at komme afsted, hvis vi skal naa at have lidt mad inden den haarde baadtur.

Roadtrip i Florida

Okay, jeg indroemmer det: jeg er ikke en god co-driver. Normalt er jeg ellers rimelig god til at laese kort, naar jeg selv skal sige det. Men det amerikanske system slog mig godt nok helt ud. Men altsaa, saa fik vi da ogsaa set lidt parcelhuskvarterer i Miami.

Inde i Orlando, er det egentlig ret simpelt. Vi fandt et okay billigt sted at sove paa International Drive, lige lidt nord for SeaWorld - som by the way er fantastisk!
Men foerst var vi i Universal Studios. En park fyldt med skoleklasser, filmkulisser og evig glad filmmusik.Saa er stemningen noget mere afslappet i SeaWorld. Og endda ogsaa paa en loerdag. Stille, klassisk musik. Store vandbassiner med forskellige fisk og havdyr. Bedsteforaeldre og glade boern. Og saa de mest fantastiske shows med spaekhuggere og delfiner.

Aah, jeg har bare lyst til at springe ned i vandet til dem. Baade fordi, her er saa pokkers varmt, og fordi de er saa smukke og dygtige og bare helt igennem dejlige at se paa!

Men intet varer for evigt. Vi maa paa vejen igen. Bilen er dejlig. Braendende varm udenpaa, men bloed og koelig inden i. Fra Orlando koerte vi ned langs ostkysten til Fort Lauderdale by the sea - et virkelig hyggeligt kvarter med barer og restauranter ned til en smuk strand.

Mandag er flyvedag, og det er ogsaa nemt nok at finde til Miami igen. Vi koerte direkte til lufthavnen. Men saa er det straks vaerre, naar man skal aflevere en lejet bil. Vi koerte serioest rundt det samme sted fire gange, fordi skiltene bare pludselig stoppede eller viste en forkert vej. Det er ikke KUN min skyld, naar vi hele tiden laver u-vendinger og impulsive opdagelsesturer i ukendte omraader.